ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

img_8074

 

Απολαυστικός και… αποκαλυπτικός ήταν για άλλη μια φορά ο τέως υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.  Μιλώντας στο 1ο Thessaloniki Summit σε θεματική ενότητα για τις γεωπολιτικές σχέσεις της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων είπε πως στο διπλωματικό σώμα είναι «διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο» απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην πρόταση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου που πρότεινε την θέσπιση υπηρεσιακού υφυπουργού εξωτερικών με ενταετή θητεί ανανεώσιμη. «Πρέπει οι πολιτικοί να εκλέγονται από το λαό» σημείωσε.

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε επίσης πως: «όποτε βλέπω στο δρόμο κάποιον από αυτούς τους τραμπούκους και μου λένε τι έκανες εσυ ρε Πάγκαλε τους λέω τίποτα, απλώς 32 χρόνια με ψηφίζανε οι πολίτες. Και όταν με ρωτούν αυτοί που κυβερνούνε τι έκανα τους απαντάω ότι έβαλα την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προηγήθηκε η ομιλία του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος εκτός από υπηρεσιακό υφυπουργό Εξωτερικών πρότεινε την δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα αποτελείται από άριστους που θα αντιμετωπίζουν τις διεθνείς προκλήσεις και θα έχουν σημείο αναφοράς απευθείας τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είπε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί η Λευκή Βίβλος εξωτερικής πολιτικής.

Βαγγέλης Στολάκης