ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14355578_543037279220717_3246611910107094282_n«Παίζουμε… θέατρο;» ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει το Σάββατο στις 1 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο «Κήπος Σεμινάρια» Στρ. Σφέτσου 3, στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί καλλιτέχνες-δημιουργοί θα μπορέσουν να γνωρίσουν  τα είδη του θεάτρου, αναπτύσσοντας  τη συνεργασία, την ομαδικότητα, να  ανακαλύψουν τις άγνωστες  ιδιότητες και ικανότητες που έχει το σώμα, το πρόσωπο και η φωνή.

Το ταξίδι του θεάτρου για τους μικρούς δημιουργούς θα ξεκινήσει  αυτοσχεδιάζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας μέσα από το  θεατρικό δημιουργικό παιχνίδι φαντασίας και γέλιου.

Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας Παιδιών στόχο έχει την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της επαφής με την τέχνη, την ανάπτυξη της ομαδικότητας, και της φαντασίας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι (δραματοποίηση ιστοριών, καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός), τα παιδιά θα γνωρίσουν πολλές μορφές θεάτρου (κουκλοθέατρο, μαύρο θέατρο) , θα φτιάξουν κοστούμια, μάσκες και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στα θεατροπαιχνίδια.

Η εισηγήτρια θα είναι η Νίνα Φωτιάδου.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, ενώ το πρώτο μάθημα γνωριμίας, που θα γίνει 1 Οκτωβρίου, θα είναι δωρεάν.