ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καμμένος Λεβέντης
Υπερασπίστηκε όλες τις κυβερνητικές επιλογές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.  Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Καμμένος είπε πως «θα το δεχόμουν με μεγάλη χαρά. Ο κ. Λεβέντης έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σε πολλά ζητήματα. Πολλές από αυτές τις ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν. Εγώ μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Αν το αποφασίσει να έρθει κοντά μας είναι καλοδεχούμενος».

Είπε ακόμη ότι «υπάρχει δυσκολία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκρατικοποιήσεις, σε μια πιο ελεύθερη αγορά. Εκεί κάνουμε τις παρεμβάσεις μας και έχουν αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να… γράφουμε με το δεξί, αλλά με κοινωνικό πρόσημο. Αν δει κανείς τις θέσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη θα δει ότι δεν έχουν σχέση με τις αρχές της ΝΔ, όταν μπήκαν το 1974, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δεν υπάρχει μέλλον στη ΝΔ»

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Το πόθεν έσχες έχει και το πόθεν και το έσχες. Το ένα ελέγχεται τώρα, το άλλο θα ελεγχθεί στη συνέχεια. Πιστεύω θα γίνει ο έλεγχος όπως πρέπει να γίνει. Μιλάμε για εκατομμύρια κι αυτά πρέπει να έχουν προέλευση… Εκείνοι που θα αντέξουν θα αντέξουν… Νομίζω και ο Alpha είχε μια πολύ καλή δημόσια πρόταση από τον κ. Σαββίδη για να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του καναλιού. Αυτό σημαίνει πολλά. Δε σας κρύβω ότι στενοχωρήθηκα με το επεισόδιο με την κ. Τσικρικά. Δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που να θέλει να δει ένα δημοσιογράφο σε δύσκολη θέση. Με την τακτοποίηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την κατάσταση με την ασύδοτη και μαύρη εργασία».

Αναφερόμενος στη φημολογούμενη μεταφορά των Καναντέρ και την κατάργηση της έδρας τους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2005. Είχε παγώσει για τη μεταφορά στην Ελευσίνα της επισκευαστικής βάσης. Για τη Θεσσαλονίκη αντί να αποδυναμώσουμε μονάδες, θα ενισχύσουμε δυνάμεις. Δε σημαίνει η μεταφορά μονάδας και φυγή των αεροσκαφών. Θα δούμε τις εισηγήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι τα αεροπλάνα δε θα φύγουν από εδώ».