ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεσμεύτηκαν ότι «ως κυβέρνηση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα εξαλείψει τις αδικίες σε βάρος των σωμάτων ασφαλείας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ»…

Περιοδεία στη δυτική Θεσσαλονίκη συνοδεία δημάρχων καθώς και συνάντηση με στελέχη -συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν οι βουλευτές της ΝΔ Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Κυριαζίδης. Συνοδευόμενοι αρχικά από τον πρόεδρο των δημάρχων κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου επισκέφθηκαν τον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης.

Στη συνέχεια μαζί με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρο Σούλα επισκέφθηκαν το Α.Τ. Ευόσμου. Ακόμη, είχαν συνάντηση και συζήτηση με τους δημάρχους Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, Ωραιοκάστρου Αστέριο Γοβότση και Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου, για την απομάκρυνση αστυνομικών τμημάτων από τις περιοχές τους στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης της αστυνομίας και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συνδράμει στην ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας στην περιοχή.

«Επίσης συζητήθηκε η έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής και αποτελεσματικής πολιτικής στην περιοχή για το ζήτημα της διαχείρισης των κέντρων υποδοχής μεταναστών και ειδικότερα η έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για την υγειονομική ασφάλεια καθώς και η ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης για την αρμονική ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαιδευτική κοινότητα» όπως μας ενημερώνουν από το γραφείο του κ Βορίδη. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πράξουν ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπισθούν τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής. Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει, κατ’ επανάληψη, την ανυπαρξία οποιασδήποτε αντεγκληματικής πολιτικής αλλά, ταυτόχρονα και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για την έλλειψη διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Βορίδης ως Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ και ο κ. Κυριαζίδης ως Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης δεσμεύτηκαν ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα εξαλείψει τις αδικίες σε βάρος των σωμάτων ασφαλείας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ. Τους δύο βουλευτές συνόδευε ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μπουραζάνας, ο οποίος συμμετέχει ως στέλεχος στον Τομέα Δημόσιας Τάξης της ΝΔ