ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

SIA KOSKINA

Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης από το 2010 αποτελούν για τη πόλη της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός.

Μετά την ολοκλήρωση ενός ετήσιου μαραθωνίου ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης έκρινε και αποφάσισε για τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς.

Μέσα σε μία άκρως ψυχαγωγική βραδιά με πολλούς επώνυμους καλεσμένους, προσκαλώντας το κοινό και όλους όσους ανήκουν στην πολιτιστική κοινότητα της χώρας να συμμετέχουν σε αυτόν, τα 3 μεγάλα Βραβεία Κοινού θα απονεμηθούν από θεατρόφιλο κοινό ως τα κορυφαία της βραδιάς μαζί με τα βραβεία της πολυμελούς (25 ατόμων) Κριτικής Επιτροπής, στις 3 Οκτωβρίου 2016 στο θεατρικό χώρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ» και ώρα 20:00.

Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν 4 τιμητικά βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού χώρου:

 

Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Γιώργος Ροντίδης,  ηθοποιός, σκηνοθέτης

Δημήτρης Δημητριάδης, συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής

Καρυοφυλλιά  Καραμπέτη, ηθοποιός

 

Κεντρική παρουσιάστρια των 6ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης 2016, η Σία Κοσκινά.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα καλύψει η 16μελής Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού και σολίστ κιθάρας, καθηγητή Μιχάλη Χατζηαναστασίου.

Τη μεγάλη βραδιά σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά η Βαρβάρα Δουμανίδου.

Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου.

Παράλληλα, τα Θ.Κ.Θ. στηρίζουν το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ με τον σπουδαίο κοινωνικό στόχο και εκπρόσωποι του θα διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς, το μόλις εκδοθέν τελευταίο τεύχος.