ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

sxoleio3 copyΣε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης η διάθεση δεκατιανού σε περίπου 1.600 μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε σχολεία της πόλης και προέρχονται από οικογένειες άπορες, με άνεργα μέλη ή που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την οικονομική κρίση.

Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου προχωρά στα επόμενα 24ωρα στην προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατό να μοιράζεται το κολατσιό στους μαθητές.

“Είχαμε ένα πρόβλημα μ’ έναν διαγωνισμό που κηρύχτηκε άγονος και αφορούσε -μεταξύ άλλων- και το δεκατιανό των παιδιών. Αυτό οδήγησε σε άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις. Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ψηφίστηκε η διενέργεια ενός συνοπτικού διαγωνισμού για να μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε ανάδοχο και να υλοποιήσουμε την παροχή δεκατιανού στα σχολεία”, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

“Εκτιμώ ότι σε λιγότερο από έναν μήνα θα κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεκινήσει το σχολείο και κάποια παιδιά έχουν την έλλειψη αυτής της στήριξης. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο γιατί κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός που κάναμε. Τρέχοντας θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, γιατί μας ενδιαφέρει να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση του προγράμματος”, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

Είναι η τέταρτη χρόνια που παρέχεται κολατσιό σε μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με την κ. Γούλα, ενώ μέχρι πέρσι καλύπτονταν 1.350 παιδιά, φέτος αποφασίστηκε ο αριθμός να αυξηθεί στα 1.600.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ