ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
πηγή eurokinissi.gr
πηγή eurokinissi.gr
πηγή eurokinissi.gr


Στην Καλαμάτα μετέβη άμεσα σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης. Μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Δημάρχους για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, εξετάστηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των υλικών ζημιών. Καταγράφηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντιμετώπισής τους από την πολιτεία από κοινού με τις τοπικές αρχές. Συζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και τη λήψη προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει αμέσως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (υποβολή αιτήματος) για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί όλοι οι απαραίτητοι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν.