ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

dikastiko_megaro_pinakida2Οργή, αγανάκτηση, ένταση και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνθέτουν από το πρωί το κλίμα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ζωντανεύει η αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, σε γειτονιά του Δενδροποτάμου, κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας 18χρονος μικροπωλητής και τραυματίστηκε σοβαρά ο 44χρονος πατέρας του. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Ο παππούς, ο γιος με τη σύζυγό του και δύο εγγόνια.
Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του 18χρονου θύματος, που ήταν γνωστός με το όνομα «Ισαάκ», κατέκλυσαν τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη». «Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Ισαάκ» έγραφαν τα μαύρα μπλουζάκια που φορούσαν κάποιοι εξ αυτών, ενώ τυπώθηκαν και αφίσες με τη φωτογραφία του 18χρονου κι από κάτω τη λέξη: «Δικαιοσύνη».
Όπως αναμενόταν, ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφάλειας μέσα κι έξω από την αίθουσα του ακροατηρίου, ενώ στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου του δικαστικού μεγάρου, έκαναν την εμφάνισή τους και άνδρες των ΜΑΤ, για κάθε ενδεχόμενο.