ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

karamanlis1

Στο ταξίδι που θα κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ΗΠΑ, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος του για τους τρόπους εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και να συναντήσει εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ξένων funds που επιθυμούν να επενδύσουν στη ώρα μας.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία του στο διεθνές συνέδριο της σχολής Fletcher του πανεπιστημίου Tufts που έχει ως θέμα την «στροφή της Ελλάδας, Λυδία λίθος για την Ευρώπη» σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με καθυστέρηση δυο ετών και ένα έντονο παρασκήνιο.

Στη Σχολή Fletcher, του πανεπιστημίου Tufts, διατηρεί τη δική του έδρα το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» από το 2001. Η «Καραμανλική» έδρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο επιθυμούσε την παρουσία και ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, σε αντίθεση με τις αρχικές σκέψεις που έφεραν ως κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τις «φήμες» να θέλουν ακόμα και τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να θέτει ακόμα και… βέτο!

Μεταξύ άλλων, ως ομιλητές έχουν προσκληθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο καθηγητής του Υale Στάθης Καλύβας, ο βουλευτής Σερρών Κ.Καραμανλης, και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.