ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπουτάρης, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΤο ενδεχόμενο να μην παραβρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξετάζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε  αντίθετος με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔEΘ δηλώνοντας  πως «εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».Η άποψή μου αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης  στη Μακεδονία της Κυριακής, «το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω «Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας»».