ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο eurokinissi.gr

 

«Με τρόμαξαν τα λόγια της κας Αχτσιόγλου περί επιβολής νομιμότητας, την νομιμότητα πρέπει να την εμπνεύσεις στον πολίτη» ανέφερε στον Αlpha 989 ο παραιτηθείς Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ Ιωάννης Σούκος και πρόσθεσε πως «είναι πιθανόν να ήθελε στη θέση μου άλλον η κα Αχτσιόγλου. Δεν το γνωρίζω. Εγώ ήθελα να μπορώ να λειτουργώ με τις αρχές μου και να μπορώ να φύγω αξιοπρεπώς».

«Κάποια στιγμή ο κύκλος πρέπει να κλείσει. Οι κύκλοι πάντα πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν στο σωστό χρονικό σημείο. Προτίμησα να αποχωρήσω με την ίδια αξιοπρέπεια που ήρθα. Πρέπει να μας ενδιαφέρει να έχουμε μια καλή παρουσία και να κάνουμε καλά το έργο μας. Για να ζητήσεις από έναν πολίτη νομιμότητα, πρέπει να του δείξεις ότι σέβεσαι τη νομιμότητα. Η νομιμότητα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και για να το κατορθώσεις, πρέπει να το εμπνεύσεις. Προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στο ΣΕΠΕ. Έδωσα μεγάλη έμφαση στη συμφιλίωση και να λύσουμε τις όποιες διαφορές.

Ξέρουμε όλοι τί γίνεται έξω με τα λουκέτα. Πολλά μαγαζιά θέλουν να επιβιώσουν. Να λειτουργήσουμε σαν διαμορφωτής συνείδησης. Τους είχα πει ότι αν τυχόν αδικούμε πολίτες με πρόστιμα, να ζητούμε συγγνώμη. Από την πλευρά του υπουργού και του πρωθυπουργού είχα την αποδοχή τους γι’ αυτή την πολιτική ανθρωπιάς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι «η παραίτησή μου δεν έγινε με ενόχληση κάποιου, την υπέβαλα μόνος μου στον πρωθυπουργό».

Ο κ. Σούκος επανέλαβε πως «είμαι ευγνώμων στον κο Κατρούγκαλο και στον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκαναν. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα αυτοί οι 15 μήνες σε αυτόν τον σημαντικό φορέα. Προσπάθησα να δώσω δυναμική στη θέση μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον κο Κατρούγκαλο. Το αντίθετο, είχα απευθείας συνεργασία πάντα μαζί του. Κάναμε πολύ σκληρή δουλειά και πάντα επεδίωκα τη συνεργασία και φέραμε εις πέρας πολύ δύσκολες αποστολές. Φυσικά έγιναν λάθη και έκανα λάθη και ζητάω τη συγγνώμη μου, θα μπορούσαμε να κάναμε κάποιες τροποποιήσεις».

 

(φωτο eurokinissi.gr)