ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Σπάει» ταμεία η ταινία του γιου του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας (Κώστα Κιλτίδη), Βασίλη. Μέσα σε λίγες ημέρες προβολής η «Κακή Αρχή» βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις των θεατών με τα εισιτήρια που «κόπηκαν» να είναι αριθμός τετραψήφιος.

Στην ταινία βλέπουμε την οργή των νέων, την πιθανή επανάσταση των νέων αγροτών, μια εικόνα από το μέλλον της δοκιμαζόμενης Ελλάδας με τα κόκκινα δάνεια και τις κατασχέσεις που βρίσκονται προ των πυλών. Η «Κακή Αρχή» είναι μια ταινία που αναδεικνύει επίσης την φιλία στην ύπαιθρο, τις δυσκολίες της ζωής στην επαρχία και φαίνονται ξεκάθαρα οι στρεβλώσεις του ελληνικού κράτους.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι μάλιστα εκείνοι που «βλέπουν» στην ταινία του Βασίλη Κιλτίδη μια δίκη Κιλελέρ, όχι για τη διεκδίκηση χωραφιών αλλά για την υπεράσπιση της κατοικίας τους.

Η ταινία προβάλλεται στα Ster Cinemas «Μακεδονία». Γεμίζει μάλιστα τις αίθουσες την ώρα που γνωστές χολυγουντανιές παραγωγές… καταποντίζονται .

Σχολιάζοντας την επιτυχία του ο παραγωγός της ταινίας, Βασίλης Κιλτίδης αναφέρει: «Η «Κακή Αρχή» είναι πρώτη στο εβδομαδιαίο σύνολο ανά αίθουσα και συνεχίζει ακάθεκτη στην Θεσσαλονίκη διατηρώντας όλες τις προβολές, την στιγμή που οι «μεγάλες» παραγωγές του Hollywood έχασαν αίθουσες και προβολές. Δεν θα μείνω στα ακριβή νούμερα. Ποτέ δεν έκρινα ταινίες από τα νούμερα. Τις κρίνω από την διάρκειά τους στον χρόνο. Οι κινηματογραφικές φυλλάδες, επέλεξαν να μην εντάξουν την «Κακή Αρχή» στους πίνακες διανομής και να μην δημοσιεύσουν τα νούμερα που σπάνε κόκκαλα, παρόλο που ενημερώθηκαν επισήμως. Είμαι εντάξει με αυτό. Καταλαβαίνω ότι τους έχει έρθει κεραμίδα στο κεφάλι. Έτσι κι αλλιώς, σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς μου δεν βασίστηκα ποτέ στα περιθωριακά κυκλώματα της «ελλαδικής τέχνης». Τα κάναμε όλα τόσο αντισυμβατικά και τόσο αντισυστημικά, που είναι αργά να αλλάξουμε πορεία. Να μην ξεχνάτε ποτέ, πως οι νικητές δεν κάνουν πόλεμο, αλλά επιδιώκουν την ειρήνη. Το ταξίδι ανά την Ελλάδα θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Σας ευχαριστώ βαθύτατα όλους».

FullSizeRender-660x978