ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ

«Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη αυτό που γίνεται με τον ΟΑΣΘ. Ένας φορέας που ταλαιπωρεί με κακό ποιοτικά συγκοινωνιακό έργο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης»

Για τον ΟΑΣΘ μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους  Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα. «Είναι ένα σκάνδαλο από το 1957, ένα σκάνδαλο εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του δημόσιου συμφέροντος. Είναι ένας νομικός φορέας ακαθορίστου νομικής μορφής. Ένας φορέας που παίρνει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο επιδότηση. Ένας φορές που έχει διασφαλισμένο το κέρδος των μετόχων του. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη αυτό που γίνεται με τον ΟΑΣΘ. Ένας φορέας που ταλαιπωρεί με κακό ποιοτικά συγκοινωνιακό έργο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες του Οργανισμό για χρέη του υπουργείου, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε: «Για όνομα του Θεού. Εδώ δώσαμε προκαταβολικά τους δύο μήνες σε μια προσπάθεια να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων όχι ο ΟΑΣΘ. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα από διεκδικήσεις που έχει ο ΟΑΣΘ από το ελληνικό δημόσιο που είναι σε διαδικασία διαπραγμάτευσης , όπως υπάρχει και ανοιχτό θέμα σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης του μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους. Αλλά το σίγουρο είναι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση και ο λαός της Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση όπως γινόταν τα τελευταία 70 χρόνια να είναι όμηρος μιας χούφτας ανθρώπων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους».