ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

spirtzis_syriza

«Χωρίς αιτήματα» χαρακτηρίζει την απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε και τους κατηγορεί για «μικροκομματικά παιχνίδια»:

Με τα σωματεία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συναντήθηκε η ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και της ΥΠΑ, ενόψει της απεργίας που, μόνοι αυτοί, από τα σωματεία εργαζομένων στην ΥΠΑ, έχουν προκηρύξει, απειλώντας με ομηρία χιλιάδες ταξιδιωτών, αλλά και σωρεύοντας προβλήματα στην οικονομία, απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες.

Σημειώνουμε ότι κατά τη συνάντηση, σε ερώτηση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη για τα συγκεκριμένα αιτήματα του κλάδου των ελεγκτών, η απάντηση που έδωσαν ήταν:
1ον ότι δεν έγινε διαβούλευση και
2ον ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Σε δεύτερη επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…»

Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα.

Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.
Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά.

Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο, η πόρτα του Υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.

Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δε θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.

Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο Υπουργείο.

Διαφορετικά: «χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ».