ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

makingof01Μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει την προετοιμασία των δύο μεγάλων εκθέσεων της νέας σεζόν, «O Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού».

Οι δύο εκθέσεις θα  εγκαινιαστούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 18.30.

H δράση «Making of: Στα παρασκήνια δύο μεγάλων εκθέσεων» θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου (από τις 10.00 ως τις 14.00), και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να είναι παρόντες στα τελευταία στάδια των εργασιών που απαιτούνται για να παρουσιαστούν τα έργα στο κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα μία τέτοια παρουσίαση, ενώ και διεθνώς αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. «Έχουμε δύο πολύπλοκες εκθέσεις με μακρόχρονη προετοιμασία, η οποία επιτρέπει το άνοιγμα στο κοινό, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αποκαλύψουμε στο κοινό τα μυστικά της προετοιμασίας, να του δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχει από κοντά σε αυτό που λέμε “κουζίνα” των εκθέσεων», εξηγεί η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η οποία έχει τη γενική ευθύνη των δύο εκθέσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο «Making of…» πρέπει να καλέσουν στα τηλέφωνα 2310991610 και 2310247111 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00, για να κρατήσουν θέση και να πάρουν οδηγίες σχετικά με την αγορά και την παραλαβή των εισιτηρίων. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά ημέρα.

Όσοι συμμετάσχουν και τις δύο πρώτες ημέρες (13 και 14 Οκτωβρίου), έχουν έκπτωση 50% στο εισιτήριο της τρίτης ημέρας (15 Οκτωβρίου). Με την αγορά του εισιτηρίου οι συμμετέχοντες έχουν έκπτωση 50% στους καταλόγους των εκθέσεων.Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 30 άτομα την ημέρα. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Πέντε θέσεις ανά ημέρα θα προσφερθούν δωρεάν σε φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

Διάρκεια εκθέσεων: 18 Οκτωβρίου 2016 – 31 Ιανουαρίου 2017

makingof02