ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

img_8919

Η εταιρία Europharmacy Hellas έχει δυναμική παρουσία στο χώρο της μηχανογράφησης φαρμακείου, με κύριο αντικείμενό της το πρόγραμμα Euromedica. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι καταστάσεις των Ασφαλιστικών ταμείων, το πελατολόγιο, η κάρτα πελάτη, το ιστορικό ασθενή, ο ετικετογράφος και η αποθήκη είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που παρέχονται στους επαγγελματίες του κλάδου, με τον πιο απλό και λειτουργικό τρόπο. Μάλιστα, όπως λέει στην εφημερίδα Karfitsa το διευθύνον στέλεχος της Europharmacy Αθηνά Αμπατζή, το συγκεκριμένο λογισμικό χρησιμοποιείται σχεδόν από τα μισά φαρμακεία που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης, τα οποία ανέρχονται σε 1.173! Με τα στοιχεία που διαθέτει η κ. Αμπατζή από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτιμά πως εξαιτίας της πτώσης στις τιμές των φαρμάκων αλλά και της μείωσης του κέρδους, σταδιακά αρκετοί φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να… βάλουν λουκέτο.

Της Έλενας Καραβασίλη

Από τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας, πόσο συχνά άλλαξαν οι τιμές των φαρμάκων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης καθώς και αν κατά τη δική σας εκτίμηση η τάση ήταν ανοδική ή καθοδική στις τιμές;

Τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση φαρμάκων) δημοσιεύει νέα δελτία τιμών περίπου 2-3 φορές το χρόνο και περίπου μία φορά το χρόνο ανακοινώνει την κυκλοφορία νέων φαρμάκων. Ωστόσο, οι ενημερώσεις που αποστέλλει η Europharmacy στους πελάτες της είναι πολύ περισσότερες γιατί εκτός από τα νέα δελτία αποστέλλει και τις αλλαγές στις τιμές αναφοράς, τις νέες εκδόσεις του προγράμματος καθώς και τις αλλαγές στις φαρμακευτικές διατάξεις. Οι τιμές στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν πτωτική τάση, κυρίως στα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού κέρδους τους είναι κάτι που θεωρούμε ότι σιγά σιγά θα οδηγήσει στην μείωση του αριθμού των φαρμακείων.  Οι φαρμακοποιοί χάνουν σε κάθε νέα διατίμηση ένα αξιοσέβαστο ποσό από το stock που διαθέτουν και αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες η τιμή αγοράς και η τιμή πώλησης των προϊόντων είναι καθορισμένη από το κράτος.

%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85

Σε τι διαφέρει το λογισμικό σύστημα της europharmacy σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα για την καλύτερη και ορθότερη λειτουργία ενός φαρμακείου;

H εταιρία Europharmacy είναι η συνέχεια της πρώτης εταιρίας μηχανογράφησης φαρμακείων πανελληνίως και έχει ως κύριο αντικείμενό της το πρόγραμμα διαχείρισης φαρμακείου euromedica. Η διαφορά με τα άλλα προγράμματα της αγοράς είναι ότι αποτελεί το μοναδικό 100% φαρμακευτικό πρόγραμμα, εξαιρετικά απλό στη χρήση, λειτουργικό και ευέλικτο. Γνωρίζοντας ότι όσο απλό και να είναι ένα πρόγραμμα δεν αρκεί, καθώς και ότι το κλειδί για να αποτελεί εργαλείο δουλειάς είναι η σωστή υποστήριξη από την εταιρία του προγράμματος, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό και έχουμε πετύχει οι πελάτες μας να αποτελούν την καλύτερη διαφήμισή μας. Σαφώς, εξίσου σημαντικός τομέας είναι και ο οικονομικός, ιδιαιτέρως σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε τώρα, γι αυτό και φροντίζουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στις τιμές τόσο της αγοράς του προγράμματος όσο και της ετήσιας συντήρησής του. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για μία σωστή συνεργασία των φαρμακοποιών με την εταιρία μας θεωρούμε ότι είναι ο σεβασμός προς τους πελάτες, το να είμαστε δηλαδή πρόθυμοι να συζητήσουμε τυχόν προτάσεις τους για αναβάθμιση των υπηρεσιών μας καθώς και για τη συνεχής εξέλιξη των δυνατοτήτων του προγράμματος.

Πόσα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Ελλάδα έχουν επιλέξει το δικό σας σύστημα;

H εταιρία Europharmacy έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων φαρμακοποιών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με το μεγαλύτερο ποσοστό του πελατολογίου της να πρόκειται για πελάτες στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον νομό Θεσσαλονίκης οι φαρμακοποιοί πελάτες της αγγίζουν το 50%. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι ο αριθμός των πελατών της εταιρίας μας, αλλά το επίπεδο της συνεργασίας που είναι πολύ υψηλό και οι πελατειακές ουσιαστικές σχέσεις που αναπτύσσουμε.

Ποια είναι η καινοτομία που παρέχει στο φαρμακοποιό το euromedicanet και ποια είναι τα οφέλη αυτού του συστήματος;

Κατανοώντας πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ’ επέκταση και των φαρμακοποιών και σεβόμενοι την ανάγκη για μείωση των εξόδων και αύξηση των εσόδων τους, δημιουργήσαμε το euromedica net. Το euromedica net είναι μία δωρεάν εφαρμογή που έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα euromedica και ενισχύει τις συνεργασίες φαρμακείων. Συγκεκριμένα, λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα συνεργαζόμενα φαρμακεία σε επίπεδο μαζικών αγορών, ανταλλαγής προϊόντων και αποθεμάτων αποθήκης. Μ’ αυτό τον τρόπο ο κάθε ένας από αυτούς μεμονωμένα, εξοικονομεί χρήματα από τις εκπτώσεις που πετυχαίνουν με τις μαζικές  αγορές των προϊόντων όλων των συνεργαζόμενων φαρμακείων και παρουσιάζει στους δικούς του πελάτες μία αποθήκη πολύ μεγαλύτερη από τη δική του.