ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

brexit26691

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter (στην αγγλική) ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια γλώσσα θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον εμφάνιζαν να επιμένει η γλώσσα εργασίας να είναι τα γαλλικά.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος «εργάζεται εξίσου στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά» και ότι ουδέποτε εκφράστηκε υπέρ της μίας ή της άλλης γλώσσας.

 

Το αν θα προτιμηθεί η γλώσσα του Μολιέρου ή εκείνη του Σαίξπηρ θα αποφασιστεί μεταξύ των διαπραγματευτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, εξήγησε.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν κάνει διακρίσεις, το μήνυμα του Μπαρνιέ ήταν γραμμένο στα αγγλικά.

Πηγή προσκείμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από τον Μπαρνιέ σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς σχετικά μετά τη λήξη της Συνόδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας Ευρωπαίος ηγέτης να θέλει να εκφράζεται στη μητρική του γλώσσα.

«Όλοι εδώ επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα τους. Και εφόσον ο κ. Μπαρνιέ είναι Γάλλος, δεν είναι αφύσικο να μιλάει γαλλικά, όπως εγώ μιλάω γερμανικά» υπογράμμισε.

Πηγή: in.gr