ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tsipras-eklogikos-nomos

Υπό το καθεστώς του παρατηρητή παίρνει μέρος στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών στη οποία συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τη λιτότητα, την ασφάλεια και το προσφυγικό. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται ως «ζέσταμα» εν όψει της συνάντησης των χωρών του Νότου, που διοργανώνεται στην Αθήνα σε 15 ημέρες.

Η συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών θα γίνει στο κάστρο Chateau de La celle Saint – Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Παρ’ ότι προσκεκλημένος και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, δεν θα συμμετάσχει τελικά λόγω της τραγωδίας με το σεισμό στο Αματρίτσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι ηγέτες και πολιτικοί αρχηγοί που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή είναι:
Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Λουίς Σάντος ντα Κόστα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, ο Εσθονός υπουργός Υγείας και Εργασίας Γεβγένι Οσινόφσκι, ο Λουξεμβούργιος υπουργός εξωτερικών Ζαν Ασελμπορν, ο Μαλτέζος υπουργός εξωτερικών Ζωρζ Βέλα, ο πρόεδρος του Βελγικού Σοσιαλιστικού κόμματος Ελιο ντι Ρούπο, ο Ισπανός ΓΓ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού και Εργατικού κόμματος (PSOE) Πέντρο Σανσέζ Περέζ – Καστεχόν, ο αρχηγός του εργατικού κόμματος (PVDA) της Ολλανδίας Ντιεντερίκ Σάμσον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέϊ Στανισέβ.

Από την Κομισιόν θα συμμετάσχουν: ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.