ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

voulh

Άλλο ένα δημοσίευμα της έντυπης KARFITSA που φτάνει στη Βουλή.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας για την κατάσταση στο δήμο Θερμαϊκού ένα μήνα μετά την θεομηνία που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να καταστραφούν ολοσχερώς πολλά σπίτια και δημόσια κτίρια όπως και δρόμοι η βουλευτής του «Ποταμιού» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και  τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην ερώτησή της η κ. Μάρκου μεταξύ άλλων αναφέρει: «σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Karfitsa, αναμένεται ακόμα η καταβολή των σχετικών πιστώσεων για άμεσες αποκαταστάσεις σε οδοποιία και ύδρευση από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και η εξειδίκευση μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το ποσό των 15 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε από την Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η χρηματοδότηση αυτή είναι απαραίτητη άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ασφάλιση της περιοχής, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει και νέα επιδείνωση του καιρού. Σημειώνεται ότι υπήρξαν κατολισθήσεις στο Αγγελοχώρι, τη Μηχανιώνα και την Αγία Τριάδα, η Επανομή έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ τεράστιες ζημιές στην αγροτική οδοποιία έχουν καταγραφεί στους Νέους Επιβάτες, την Κερασιά και το Μεσημέρι».

Η βουλευτής ρωτά πότε θα προχωρήσει η καταβολή της αναγκαίας χρηματοδότησης και η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και ζητά να μάθει τον γενικότερο προγραμματισμό για την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως στο ρεπορτάζ της εφημερίδας KARFITSA φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη. Όπως δήλωνε ο κ. Μαυρομάτης: ««Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή. Περιμένουμε τα λεφτά από την Αθήνα. Ακόμα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουμε αδρανή υλικά. Θα αρχίσουν οι βροχές και πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί ό,τι συνέβη πριν έναν ακριβώς μήνα. Εμείς στρώσαμε τους δρόμους και μαζέψαμε τις λάσπες αλλά άμα βρέξει πάλι θα πλημμυρίσουμε».

Β. Στολάκης