ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
dsc05744
Με την παρουσία του  Πρoέδρου της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης κ. Sergey V. Stephasin, Πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγινε ο αγιασμός και επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Παραρτήματος  της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη. Ως πρόεδρος του  Ελληνικού παραρτήματος  της Ένωσης, που ιδρύθηκε από τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ’ το 1882 στην Ρωσία και έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση και τη προάσπιση της Ορθόδοξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ορίστηκε ο Παναγιωτίδης Σίμος. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στην Βέροια στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά με την ευλογία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην Τελετή ήταν ο  δήμαρχος Βέροιας Δημήτρης Βοργιαζίδης, γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, και πολλοί άλλοι φίλοι της Ένωσης.
Στη Τελετή υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας  για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και του αθλητικού τουρισμού, που έχει μεγάλη σημασία για τις δύο χώρες, συνδεδεμένες διαχρονικά μέσω των κοινών παραδόσεων και της Ορθοδοξίας.