ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

astunomia

Ένας συμβολαιογράφος συνελήφθη στην Πάτρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενέχεται σε παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 27 και 18 ετών, ενώ αναζητούνται δύο Πακιστανοί 38 και 21 ετών και άλλες δύο Ελληνίδες, 48 και 40 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, η 27χρονη και η 18χρονη προσκόμισαν στον δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συλληφθείς συμβολαιογράφος. Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δύο Πακιστανούς να μπορούν να καταθέσουν αίτηση για άδεια διαμονής στη χώρα ως γονείς ανηλίκων ελληνόπουλων.

Σε έρευνα στο σπίτι του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και ισάριθμες πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή, για να απολογηθούν.

Οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.