ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

paralia

Ο  δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016), διοργανώνοντας δράσεις και λαμβάνοντας μέτρα, προσωρινού αλλά και μόνιμου χαρακτήρα.

Σήμερα Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 09.00 έως 21.00, θα γίνει μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Για το σκοπό τοποθετήθηκαν ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες (Φώτο από facebook του Κ. Ζέρβα)

Όπως δήλωσε στο karfitsa.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς «κανονικά έπρεπε ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος να λειτουργεί μόνιμα στη Λεωφόρο Νίκης, διότι το πεζοδρόμιο ως προς τον ποδηλατόδρομο της παλιάς παραλίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να προκληθούν τροχαία ατυχήματα. Το λογικό είναι να υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ο ποδηλατόδρομος να βρίσκεται μέσα στο οδόστρωμα. Αυτή τη στιγμή κάνουμε την πολιτική εφαρμογή στο πλαίσιο της εβδομάδας αστικής κινητικότητας». Ο κ. Παππάς εξήγησε πως στόχος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη είναι να μονιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση.

Ερωτώμενος για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη καθότι δεν κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ και κατά πόσο επιβαρύνει την κατάσταση η συγκεκριμένη δράση του δήμου, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι: «σίγουρα μας δημιουργεί δυσχέρειες. Είναι γεγονός πως επιβαρύνεται περισσότερο η κίνηση, όμως όταν κάναμε εμείς το συγκεκριμένο μέτρο και η Ε.Ε. προσδιόρισε τη συγκεκριμένη εβδομάδα, το έκανε για κανονικές ευρωπαϊκές χώρες…».

Να σημειώσουμε πως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Νίκης, Εθν. Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Βενιζέλου. Για λόγους διευκόλυνσης της περιμετρικής κυκλοφορίας εξαιρούνται οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου, ενώ από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ, τα οποία θα κινούνται κανονικά.

Ελ. Καραβασίλη 

Παραλία

φωτο George Diamantidis