ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
photo eurokinissi.gr
φωτογραφία: eurokinissi.gr
φωτογραφία: eurokinissi.gr

Εργαζόμενοι της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της εταιρίας αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων και της Ανάληψης όπου αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Οι Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους σχεδόν 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων.

Οι υπό παραχώρηση  οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί στο σύνολό τους από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία ανάγκη ιδιωτικής χρηματοδότησης. Η σκοπιμότητα της σχεδιαζόμενης παραχώρησής δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους.

Με την παρούσα διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας τα διόδια σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση δε αύξησης της χρέωσης των διοδίων στο ύψος των λοιπών αυτοκινητόδρομων το πλεόνασμα υπερδιπλασιάζεται. Τα σημαντικότατα παραγόμενα πλεονάσματα πρέπει να αξιοποιηθούν από το Κράτος για την κάλυψη οποιωνδήποτε οικονομικών αναγκών της χώρας (αναπτυξιακά έργα, αποπληρωμή χρέους κτλ.).

Ως αντίδραση στα παραπάνω και  ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποφάσισε:

Την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 29.9.2016 με συγκέντρωση εργαζόμενων στο Σταθμό Διοδίων Μαλγάρων, σε περιφερειακούς Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και στα κεντρικά γραφεία.