ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%9c%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%a4%ce%91%ce%a1%ce%97%ce%a3-%ce%98%ce%95%ce%9f%ce%a7%ce%91%ce%a1%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%9f%ce%a3

Τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο υποδέχθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που απασχολούν τον δήμο, τις  πολιτικές εξελίξεις στη χώρα , οικονομικά ζητήματα καθώς και θέματα που αφορούν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

«Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τις ανησυχίες που υπάρχουν από παντού για το που πάει η κατάσταση και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βελτιωθούν τα πράγματα. Από την μία μεριά η ανεργία, από την άλλη μεριά η έλλειψη ελπίδας που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον. Καλά είναι τα μνημόνια, καλά είναι τα σχέδια που όμως δεν υπάρχουν, εκείνο που εγώ μπορώ να πω και το βλέπω και σαν δήμος Θεσσαλονίκης είναι παντελής η έλλειψη βοήθειας ή οποιασδήποτε προσπάθειας να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιαννης Μπουτάρης.

«Χρειάζονται λύσεις, κανένας δεν θα μας βγάλει από την κρίση αν δεν έχουμε ένα δικό μας σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε τομέα πολιτικής και με το σταματήσει να υπάρχει αυτή η γραφειοκρατία. Όλα αυτά λύνονται με έργα και αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο. Ουσιαστικά, διευρύνονται οι παθογένειες του παρελθόντος σε όλα αυτά τα ζητήματα» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Στο πολιτικό ζήτημα της χώρας συζητήσαμε για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, έτσι ώστε να υπάρξει και η απαραίτητη ανανέωση αλλά και βέβαια να υπερβούμε αυτά τα οποία κρατούν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο σε στασιμότητα, έτσι ώστε να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα που θα εμπνεύσει τους προοδευτικούς πολίτες ώστε πραγματικά να δώσουν τη λύση που χρειάζεται ο τόπος σήμερα» σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.