ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΘ φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΠερισσότερα μέτρα για τη φύλαξη και επόπτευση της Πανεπιστημιούπολης – και των χώρων της Πολυτεχνικής Σχολής ειδικότερα – εξετάζουν οι Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο campus 23χρονη καιο 20χρονος φίλος της.

Τις απόψεις των διευθυντών τομέων και εργαστηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής για τα κενά ασφάλειας που έχουν εντοπίσει, αλλά και τις ιδέες και προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσαν για τον λόγο αυτό, ο αναπληρωτής πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, καθ. Θεόδωρος Λαόπουλος και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθ. Κωνσταντίνος Βασίλειος Κατσάμπαλος.

Στη σύσκεψη,που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε πώς μπορούν να ενισχυθούν οι βάρδιες φύλαξης, να βελτιωθεί ο φωτισμός και να αξιοποιηθούν δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

«Ζητήσαμε περισσότερες απόψεις, για να μη συζητάμε μόνο θεσμικά με τους κοσμήτορες και τους  προέδρους των Τμημάτων. Η Πολυτεχνική Σχολή αποτελείται από ένα μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, το μόνο όπου διοργανώνονται ακόμη πάρτι. Κάποια μέτρα θα δούμε πώς θα τα εφαρμόσουμε άμεσα, το επόμενο διάστημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Λαόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «δεν περιμένουμε να λυθούν μαγικά όλα τα προβλήματα, αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις σε συνεργασία με την Κοσμητεία και με τη βοήθεια της αστυνομίας, όπως είχαμε τη βοήθειά της και στο πρόβλημα των ναρκωτικών».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ