ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%9a%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-3

Του Βαγγέλη Στολάκη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει στον… διαδικτυακό αέρα η νέα ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης. Σχεδιασμένη στα πρότυπα της κεντρικής σελίδας του κόμματος, ανανεωμένη και με… μηδενικό κόστος, όπως λένε οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτή, το νέο site της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στο νομό Θεσσαλονίκης επιχειρεί να κάνει «άνοιγμα» στους νέους κυρίως κάτω των σαράντα που κατά κόρον ενημερώνονται από το Internet και τα social media.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά η νέα ιστοσελίδα «στηρίζεται σε εθελοντική εργασία στελεχών του κόμματός μας. Θα περιλαμβάνει άρθρα γνώμης, τοπικές ειδήσεις, συμπεράσματα ομιλιών αλλά και τους βασικούς πολιτικούς άξονες της παράταξης. Θα είναι ένα δημόσιο βήμα όλων» αναφέρει.

Η νέα ιστοσελίδα θα κάνει… επίσημη πρώτη με άρθρο του ευρωβουλευτή του κόμματος Θοδωρή Ζαγοράκη που θα αναφέρεται στον σχολικό αθλητισμό. Βέβαια, και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό, τον οποία πρόκειται να πάρει με… δημοσιογραφικό κασσετοφωνάκι η ίδια η κ. Ευταξά την ερχόμενη Τρίτη όταν θα συναντηθεί μαζί του στα καινούρια γραφεία των Αθηνών.

Το καινούριο site της ΝΔ το οποίο σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα  η KARFITSA θα «φιλοξενείται» στην διεύθυνση ndthessaloniki.gr. Υπεύθυνη για το «στήσιμο» της σελίδας και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου είναι η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Συμμετοχή βέβαια στο project, το «στήσιμο» δηλαδή της σελίδας και την διοχέτευση της πληροφορίας στα social media και το διαδίκτυο θα έχουν άλλες τρεις ομάδες. Ο λόγος για την «Ομάδα Ιστοσελίδας», την «Ομάδα Διαδικτύου» και φυσικά, την ομάδα «Πολιτικού Σχεδιασμού» που θα διαμορφώνει την ατζέντα.

Στις επάλξεις όλο το 24ωρο

Σύμφωνα με την κ. Ευταξά «οι παραπάνω ομάδες θα είναι στις επάλξεις 24ώρες το 24ωρο. Η ΝΔ από εδώ και στο εξής θα παρεμβαίνει στα social media και θα διαμορφώνει η ίδια την επικαιρότητα του διαδικτύου. Με το βάρος που ρίχνει η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης στην διαδικτυακή της παρουσία δίνουμε λόγο και ρόλο στους νέους ανθρώπους. Που είναι και το ζητούμενο άλλωστε: να ανανεώσουμε το πολιτικό μας προσωπικό».  «Πρόκειται για μια ενδεδειγμένη παρέμβαση για τους κάτω των 40 που είναι και ο στόχος της ΝΔ. Η KARFITSA συνάντησε την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Θεσσαλονίκης στα νέα γραφεία του κόμματος στην περιοχή του Σιδηροδρομικού η οποία και μας… «ξενάγησε» στο νέο site του κόμματος.

Η πρώτη σελίδα είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πρόσφατη «συμφωνία αλήθειας» που έκανε με τον λαό από το βήμα της 81ης ΔΕΘ. Στο μενού του site υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Παραγωγή-Εμπόριο, Κοινωνική Πολιτική, Οικονομία, Υγεία, Υποδομές- Δίκτυα, Δικαιοσύνη, Πολιτισμός, Αγροτική Οικονομία, Παιδεία, Εργασία, Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί θα «φιλοξενούνται» όλα τα νέα και οι προτάσεις του κόμματος κατηγοριοποιημένες. Σερφάροντας κάποιος στο νέο site θα μπορεί επίσης να ενημερώνεται για τις δράσεις του γραφείου τύπου, την τοπική επικαιρότητα και τα «γαλάζια» νέα.

 

Οι άνθρωποι πίσω από το νέο site

Την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού απαρτίζουν οι:  Αθανάσιος Βρίτκας (νομικός και πολιτικός επιστήμονας – υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού), Σάμι Γαράιμπε (διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας, μέλος της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού), Διονύσης Μαγουλάς (πολιτικός επιστήμονας- αναπληρωτής υπεύθυνος οργάνωσης Θεσσαλονίκης) και τέλος, Κωνσταντίνος Μουράτης (νέος επιχειρηματίας και οικονομολόγος).

Όπως αναφέρουν στην KARFITSA τα «γαλάζια» στελέχη: «Η νέα ιστοσελίδα είναι μινιμαλιστική και σύγχρονη αισθητικά, εύχρηστη και λειτουργική, διαδραστική και συνδεδεμένη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτει ολοκαίνουρια δομή, θα προβάλλει τις δράσεις και τα θέματα που απασχολούν την ΝΔ όπως επίσης θα αναδεικνύει τις δράσεις των Τομεαρχών της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης». «Θα πρόκειται για μια ζωντανή ιστοσελίδα που θα παραπέμπει σε ένα ζωντανό κόμμα» υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, έτοιμοι να… αναλάβουν δράση είναι υπεύθυνοι της ομάδας διαδικτύου της «γαλάζιας» παράταξης. Σύμφωνα με την κ. Ευταξά αυτό το διάστημα συγκροτείται το team εκείνων που θα αναλάβουν σύντομα να διοχετεύουν στο διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες για τις δράσεις της ΝΔ Θεσσαλονίκης. «Εμείς δεν θα είμαστε σαν τα… τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα είμαστε τα αντι-τρολ. Θα παράγουμε πολιτική μέσα στο διαδίκτυο» αναφέρει η κ. Ευταξά. Σημειώνεται πως στην ομάδα διαδικτύου της ΝΔ Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Κάζης Δημήτριος – Διεθνολόγος, Νέσερης Ελευθέριος – Οικονομολόγος, Παπαγεωργίου Ιωάννης – Οικονομολόγος. Pr.D Digital Marketing and Social Media, Χουντής Ιωάννης – τελειόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Παπάζογλου Νίκος – τελειόφοιτος Νομικής ΑΠΘ και Τσέλιος Αναστάσιος – φοιτητής Γεωλογίας ΑΠΘ.

Δείτε εικόνες από το νέο site της ΝΔ Θεσσαλονίκης 

14489512_10210814815226391_2055907505_o 14513618_10210814804626126_110662643_o 14522568_10210814699823506_2046254479_o