ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Hλικιωμένες» θα… «ξεσαλώσουν» στη Μύκονο! Τέσσερις νύχτες θα τρέχουν στους δρόμους…Το νησί των ανέμων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα διαφορετικό κοινό στις 21-23 Οκτωβρίου 2016. Αυτήν τη φορά θα φιλοξενήσει τους φίλους του… κλασικού αυτοκινήτου, που θα συμμετάσχουν στο διεθνές Mykonos Olympic Classic Rally, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και την outloudeventservices (εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων). Πρόκειται για τον 7ο γύρο του Επάθλου της FIA για Ιστορικά Regularity Ράλλυ, καθώς και για τον 3ο γύρο του αντίστοιχου Ελληνικού Επάθλου.Ο αγώνας, που θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε η Ελλάδα και, ειδικότερα, ένας διεθνούς φήμης προορισμός όπως η Μύκονος να αναδειχθούν και πάλι μέσα από το χώρο του αυτοκινήτου, θα είναι τριήμερος, με το πρώτο και το δεύτερο σκέλος να περιλαμβάνουν από έξι ασκήσεις ακριβείας, και το καταληκτικό τρίτο, τέσσερις. Ανάμεσά τους και τέσσερις νυχτερινές, που θα διεξαχθούν τις δύο πρώτες ημέρες (φωτο αρχείου). Αναφορικά με τη διαδρομή, με συνολικό μήκος περίπου 300 χλμ., έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδείξει το νησί, με περάσματα από πασίγνωστες περιοχές, όπως είναι η Μονή της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά, ο Πάνορμος, ο Ορνός, η Φτελιά, ο Αρμενιστής με το θρυλικό του φάρο, αλλά και το Καλό Λιβάδι, όπου επιπλέον θα βρίσκεται το επίκεντρο του αγώνα, στο ξενοδοχείο Πηνελόπη Village. Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σχολίασε σχετικά: «Εξωστρέφεια! Αυτή είναι η επιλογή του Δήμου Μυκόνου στην επικοινωνιακή του πολιτική και στον καθορισμό της τουριστικής ταυτότητας του νησιού. Με πυλώνα την πολιτιστική μας κληρονομιά, ακολουθώντας αργά αλλά σταθερά βήματα, προβάλλουμε τον τόπο μας με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ο αγώνας “παλαιών αυτοκινήτων” πέρα από αισθητικό γεγονός, μας δίνει δυνατότητες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος επεκτείνοντας μάλιστα την τουριστική σεζόν». H εκκίνηση του Mykonos Olympic Classic Rally θα δοθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 13:30 εμπρός από το Δημαρχείο Μυκόνου, ενώ οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο ίδιο μέρος.

#Τα οχήματα κυψελών καυσίμου συχνά χαρακτηρίζονται ως τα απόλυτα οικολογικά αυτοκίνητα. Αλλά σε ένα μέλλον όπου τα οχήματα κυψελών καυσίμου αφθονούν, τα αυτοκίνητα δεν θα είναι μόνο καταναλωτές ενέργειας (energy users). Στόχος της Toyota είναι να τους προσθέσει ένα νέο ρόλο, μετατρέποντας τα οχήματα κυψελών καυσίμου από καταναλωτές ενέργειας (energy users) σε παραγωγούς ενέργειας (energy makers). Αυτά τα οχήματα μηδενικών ρύπων όχι μόνο θα μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά θα μπορούν να παράγουν και να παρέχουν ενέργεια. Το FCV Plus είναι ένα όχημα κυψελών καυσίμου που πέτυχε αυτή τη μεταμόρφωση και μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνία σαν στοιχείο της υποδομής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

#Οι Έλληνες διανομείς της Peugeot, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι το νέο 3008 στις… Κάννες! Προτίμησαν για το ετήσιο συνέδριο το εξωτερικό, όπου συζήτησαν τους στόχοι τους για το 2017. Επίσης είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου στη Γαλλική Ριβιέρα (Côte d’Azur) αλλά και σε δύσκολες ορεινές διαδρομές. Είναι άγνωστο αν και άλλοι εισαγωγείς αυτοκινήτων προτιμήσουν «τας Ευρώπας» σε καιρό κρίσης στην Ελλάδα. Ενδεχομένως κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι η χώρα μας διαθέτει την ίδια – σε χιλιόμετρα – ακτογραμμή της Αφρικής και ορισμένα βουνά, μεταξύ των οποίων και των… Θεών (Όλυμπος)

#Έκθεση του επί… επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Michael Schumacher, θα μεταφερθεί στην Κολωνία ανοιχτή στους θαυμαστές του. Τρόπαια και εξοπλισμός από την ένδοξη καριέρα του όπως το αγωνιστικό του αυτοκίνητο, θα βρίσκονται στο MOTORWORLD Koln-Rheinland, κοντά στην γενέτειρα του Schumacher, το Κέρπερν. Σύμφωνα με την οικογένεια του Γερμανού πρωταθλητή, η συλλογή αυτή θα διατίθεται στο κοινό δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται εισιτήριο. Θα είναι η πρώτη φορά που η πλήρης συλλογή θα παρουσιασθεί δημόσια.

#Με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Σεπτέμβριο 2016 υπήρξαν μειωμένες κατά -10,3% ως προς το μήνα Σεπτέμβριο 2015. Συνολικά, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +8,6% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015, παραμένοντας πάντως -71,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009, ενώ οι λιανικές πωλήσεις έχουν υποχωρήσει σε σχέση με πέρσι περίπου 15%.Στα καινούργια φορτηγά δεν παρατηρείται μεταβολή από τις αρχές του έτους (0,0%), ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι. Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +11,3%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.