ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kotzias-Τσαβούσογλου-650x250

Τα βλέμματα όλων βρίσκονται σήμερα στραμμένα στην Ελούντα στο Λασίθι, όπου θα λάβει χώρα η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στη μεγαλόνησο, πρόκειται να έχει συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι σχέσεις των δύο γειτόνων χωρών, το προσφυγικό, αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Εκτός όμως από τα σοβαρά πολιτικο-οικονομικά ζητήματα, που θα απασχολήσουν τους δύο υπουργούς, οι ίδιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ελληνικό νησί, ακολουθώντας ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, ξεναγήσεις, αλλά και σπορ στην περιοχή της Ελούντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια, με αστυνομικούς να ακολουθούν τον κ. Τσαβούσογλου σε κάθε του βήμα.

Μάλιστα για τις μετακινήσεις του έχει επιστρατευτεί θωρακισμένη λιμουζίνα από Αθήνα, ώστε ο Τούρκος αξιωματούχος να έχει τη μέγιστη ασφάλεια κατά την παραμονή του στο νησί.

Πηγή: cretapost.gr