ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

keelpno

Βήμα για να μπει τέλος σε τακτικές εκφοβισμού χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παύση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου και ακόμη δύο μελών του ΔΣ, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη τον περασμένο Μάιο. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους ζητούν τον σεβασμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν οι ίδιοι πεδίο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Συγκεκριμένα το σωματείο εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ σημειώνει ότι «αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε οι πλάτες των Εργαζομένων να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων» και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιδείξει σεβασμό απέναντι στους εργαζομένους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος».

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην τους 600 απασχολούμενους, ενώ δυσφημούν ολόκληρο τον Οργανισμό.

Ακόμα, κατηγορούν την τελευταία διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα. Και τονίζουν ότι έχουν ήδη αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της μέχρι χθες διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να σημειωθεί ότι, το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή του έχοντας καταθέσει συγκεκριμένη θεματολογία, χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι σήμερα στο αίτημά του.