ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Clipboard01

Για έκτη συνεχόμενη μέρα η Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς αστική συγκοινωνία, μετά και την «δικαίωση» των εργαζομένων καθώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της διοίκησης του ΟΑΣΘ. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). Την ίδια ώρα, στους δρόμους της πόλης επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να «τεστάρουν» την υπομονή τους στο τιμόνι, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ψιλόβροχο που πέφτει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της η Δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στη χτεσινή της συνεδρίαση, αφού συζήτησε το θέμα του προβλήματος του Ο.Α.Σ.Θ., οι συνέπειες του οποίου αυτή την περίοδο ταλαιπωρούν αφάνταστα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους πιο αδύναμους οικονομικά, κατέληξε στην εξής απόφαση για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης και για το μέλλον των συγκοινωνιών της πόλης:

– Τα λεωφορεία πρέπει να κυκλοφορήσουν αύριο και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

– Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

– Οι επισχέσεις εργασίας οφείλουν να ανασταλούν άμεσα.

– Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν συντομότατα να καταθέσουν δημοσίως τις προθέσεις και το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα του Ο.Α.Σ.Θ και των συγκοινωνιών της πόλης.

– Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος να συμβάλει σ’ αυτή τη συζήτηση με τις δικές του προτάσεις.