ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

OASTH-copy

Ανακοίνωση- απάντηση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του περί επιστράτευσης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ εξέδωσαν οι τελευταίοι:

 

Αναφέρουν συγκεκριμένα: 

«Λύπη και μόνο- αν όχι οργή και αγανάκτηση- προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης μας στους 2.300 απλήρωτους εργαζόμενους. Κατ’ αρχήν η προτροπή του για επιστράτευση εργαζόμενων για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του Κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζόμενων του ΟΑΣΘ και αναρωτιέται:

«Τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να φάνε το «λίπος» που έχουν μαζέψει;

Ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού;

Ότι έχουν επενδύσει χρήματα της εργασίας τους σε OFFSHORE εταιρείες;

Πληροφορούμε τον κ. δήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ- όπως και σύνολο των εργαζόμενων πλέον στη χώρα μας προσπαθούν με χρήματα της εργασίας τους να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη και τις άλλες κοινωφελείς υποχρεώσεις τους, τους φόρους –τον ΕΝΦΙΑ-τις τράπεζες αλλά και να συντηρήσουν όπως πλέον η κάθε μέση ελληνική οικογένεια τους υπόλοιπους ανέργους των οικογενειών τους», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

«Δεν θα ασπαστούμε την μνημονιακή άποψη του δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ»