ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tsiprasnew

Το παρασκήνιο της περιβόητης φωτογράφισης του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποκάλυψε ο φωτογράφος του Reuters.

Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες και η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων.

Μιλώντας στο περιοδικό «Down Town» ο φωτογράφος του Reuters, Andrew Kelly δίνει πληροφορίες για τo πως έκανε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ποζάρει σαν σταρ.

 

Δείτε τι δήλωσε ο ίδιος για την φωτογράφιση του Αλέξη Τσίπρα:

 

Πώς τον έπεισες να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;
Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: «Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε». Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στην φωτογράφιση.

Δεν ένιωθε δηλαδή καμία αμηχανία;
Όχι, καθόλου. Νομίζω άλλωστε ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερα σου πριν φύγει;
Δεν μου το ζήτησε αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε.Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μια από αυτές ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του.

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;
Όχι δεν τις επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop, απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα.