ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tsipras_olant

Τόσο στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδος, όσο και στην πρόσφατη αρθογραφία του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μίλησε για  νέες ιδέες, καινοτομία και υγιή επιχειρηματικότητα.  Μάλιστα συνέδεσε την ανάκαμψη ή ανάπτυξη με συγκεκριμένη πολιτική δράση. «Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και… βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις» είπε χαρακτηριστικά. Θέλει στο μέλλον μια Ελλάδα απαλλαγμένη από την… επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας που μαστίζει ιδιαίτερα την κεντρική Μακεδονία. Το όραμα του… 2021 όπως σημείωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι «μια χώρα που… ανασυντάσσεται  και μάλιστα είναι στο χέρι μας» να γίνει μια ώρα αρχύτερα.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα… δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των φορολογούμενων, δηλαδή μίλησε για νέες συνεργασίες, προεκλογικές και μετεκλογικές, αφήνοντας πολλά περιθώρια σεναρίων και σκέψεων, αφού επεσήμανε ότι ως κυβέρνηση και ως… Τσίπρας «είμαστε έτοιμοι  να κάνουμε την αρχή».

Στην προετοιμασία της ομιλίας της ΔΕΘ, στο τραπέζι του πρωθυπουργού, έπεσαν τα εξής θέματα: Απολογισμός των δράσεων που υλοποίησε ως τώρα η κυβέρνηση – Πορεία των δημοσιονομικών- εξαγγελίες – Εξοδος από το Πρόγραμμα επιτήρησης, με αναφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης  και στα Πρωτογενή Πλεονάσματα για το 2019-2020. Συνεπώς, εκτός από την «πάταξη της διαπλοκής στα ΜΜΕ» – η κοινωνική πολιτική είναι ο επόμενος στόχος του Μαξίμου. Όπως διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε εξαγγελίες για μείωση φόρων και παροχές.

Αντίθετα προκρίνεται η εστίαση σε επιλογές που θα σηματοδοτούν τη δίκαιη κατανομή, όπως «καρπών» που θα προέλθουν από τη βελτίωση των οικονομικών» Κομβική σημασία θα δώσει ο πρωθυπουργός και στη συζήτηση για το χρέος και στα αποτελέσματα της «Συνόδου του Ευρωπαϊκού Νότου» λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. «Τα προβλήματα των ανέργων στα ΜΜΕ δεν αποκλείεται να αντιμετωπιστούν από τα χρήματα των… καναλαρχών» έλεγε στην karfitsa υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.  Το επιτελείο Τσίπρα έχει προτάξει τη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτης σε κάθε τομέα. Υγείας, παιδείας (χωρίς φροντιστήρια) και πάταξης της γραφειοκρατίας.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι  τονίζουν ότι με τέτοια οικονομία «ΔΕΘαντέξουν»  ακόμη για πολύ . Ο δε περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζητά  έργα και όχι εξαγγελίες ανάπτυξης  ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης «να καθίσουν κάτω όλοι οι φορείς και να δουν το πώς πρέπει να εξελιχθεί η ΔΕΘ» Άλλωστε για τους περισσότερους, η ΔΕΘ είναι… Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη είναι εξαγωγές στα Βαλκάνια και στον κόσμο όλον…

Aπό την εφημερίδα karfitsa