ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ekrhxh

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο στο ισόγειο ή η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία μένει στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκοικίας όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως, παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε.

 

Π26956612_ev_sm_131016_ekrhxh_bomba_exarheia35-limghandlerηγές της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο αποδέσμευσης 700 αστυνομικών από τη φρούρηση προσώπων-πιθανών στόχων, είχαν αποσυρθεί από τη φύλαξη της κατοικίας της κυρίας Τσατάνη οι δύο αστυνομικοί και το όχημα που της είχαν διατεθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφό, «είχε υποβληθεί από την κυρία εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο όχημα αστυνομικού. Το γεγονός περιέπλεξε την υπόθεση και ο αστυνομικός αναμένεται να μεταβεί στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν κρατήρας και εκτεταμένες φθορές στο βιβλιοπωλείο, σε διπλανά καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν τζάμια και στις γύρω πολυκατοικίες.

Προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο zougla.gr (22.15) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (22.20), που έδιναν προθεσμία 30 και 25 λεπτών αντίστοιχα έως την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 22.45.

Η Αστυνομία έγκαιρα απέκλεισε την περιοχή.