ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

thessbike2

Όσοι Θεσσαλονικείς δεν θέλησαν να μετακινήσουν το όχημά τους ή να πάρουν taxi, τις ημέρες των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ το έριξαν στο… περπάτημα και τις ορθοπεταλιές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ανάπτυξης εταιρίας που διαχειρίζεται ενοικιαζόμενα ποδήλατα, Δημήτρη Δημητριάδη: «Το ποδήλατο είναι η απάντηση στην απεργία του ΟΑΣΘ. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης που μπορεί να κάνει την Θεσσαλονίκη βιώσιμη πόλη. Κάθε πρόβλημα στην «παραδοσιακή μετακίνηση» πρέπει να είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να δοκιμάσουν εναλλακτικά μέσα, οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Προσκαλούμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ειδικά αυτές τις ημέρες του κυκλοφοριακού χάους, να επιλέξει το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του και να το κάνει καθημερινή συνήθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη τα ποδήλατα που διαθέτει προς μίσθωση η εταιρία που εκπροσωπεί και διατίθενται σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης έγιναν ανάρπαστα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως από 10 έως 15 Σεπτεμβρίου οι νέοι χρήστες του συστήματος ανέρχονται στους 54 με σύνολο ενοικιάσεων τις 374 χρήσεις, ενώ από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου, οι νέοι χρήστες ανέρχονται στους 60 με σύνολο ενοικιάσεων τις 535 χρήσεις. Το σύνολο των χρηστών του συστήματος στην Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 12.000 χρήστες. Για την εβδομάδα των κινητοποιήσεων του ΟΑΣΘ η παραπάνω εταιρία σημείωσε αύξηση στην εγγραφή νέων χρηστών 12 % και αύξηση στο σύνολο των ενοικιάσεων κατά 45%.

Β. Στολάκης