ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

theageneio-660x429-copy

Της Φιλίππα Βλαστού

»Επί ξύλου κρεμάμενοι» είναι 12 μέρες-πλέον- οι καρκινοπαθείς που φιλοξενούνται στο ξενώνα του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι την επίσχεση εργασίας και «τράβηξαν» χειρόφρενο στα λεωφορεία οι καρκινοπαθείς που χρήζουν καθημερινή μεταφορά τόσο στο Θεαγένειο όσο και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για χημειοθεραπείες έχασαν την μοναδική διασύνδεση τους με τα νοσοκομεία.

«Οι ασθενείς είναι ήδη ταλαιπωρημένοι και σωματικά και οικονομικά. Οι περισσότεροι είναι από πόλεις της επαρχίας και όχι από τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν κάποιο συγγενή να τους μεταφέρει με αμάξι οπότε συνεννοούνται μεταξύ τους και παίρνουν ταξί για να το μοιράσουν δια του τέσσερα και να πληρώσουν λιγότερο», είπε στο Karfitsa.gr η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, Περσεφόνη Μήττα. «Είναι απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει. Θα έπρεπε να κάνουν έκτακτα δρομολόγια ειδικά για όσους χρειάζονται να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν έχουν λεφτά οι άνθρωποι», τόνισε η κα Μήττα.

Ωστόσο ακόμα και οι εργαζόμενοι του Θεαγένειου αντιμετωπίζουν προβλήματα μεταφοράς γεγονός που έχει κινητοποιήσει το σωματείο τους το οποίο σκέφτεται να επανδρώσει ένα λεωφορείο για να εξυπηρετεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς.

Όπως εξήγησε στο Karfitsa.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του Θεαγένειου Αθηνά Γραμματικοπούλου : «από ένα έλεγχο που κάναμε ως σωματείο διαπιστώσαμε ότι περίπου 100 εργαζόμενοι μετακινούνται με λεωφορεία και αυτή της στιγμή χρησιμοποιούν ταξί και κάποιοι άλλοι έρχονται με τα πόδια. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση καταγραφής του δρομολόγιου που θα πρέπει να εκτελεί το λεωφορείο για να καλύψει τις ανάγκες όλων, εργαζομένων αλλά και των ασθενών που φιλοξενούνται στον ξενώνα». Παρ’ όλα αυτά η ίδια σχολίασε ότι «ο διοικητής του νοσοκομείου θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη για τους ασθενείς».

Ο Θεόδωρος Ρεβενάκης διοικητής του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι : «είμαστε σε διαδικασία να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα λεωφορείο που έχουμε για να μπορούμε να μεταφέρουμε τους εργαζόμενους. Μετακινούνται με τα πόδια δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό».