ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

toskas-epitropi

 

«Ο κόσμος στην Καλαμάτα χθες ήταν αγανακτισμένος, όχι με εμάς, αλλά με τον δήμαρχο και με προηγούμενες καταστάσεις, που τους άφησαν χωρίς υποδομές» υποστήριξε, μία ημέρα μετά την αυτοψία του σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Πελοποννήσου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο Νίκος Τόσκας παραδέχτηκε ότι οι πολίτες της Καλαμάτας εξέφρασαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στην περιοχή τα παράπονά τους, ωστόσο «κάποιοι καλοθελητές σε κάποια κανάλια παρουσίασαν ότι αυτά τα παράπονα ήταν εναντίον μας. Καθόλου εναντίον μας δεν ήταν, ίσα-ίσα εμείς τολμήσαμε και πήγαμε εκεί που είναι το πρόβλημα, στις φτωχογειτονιές αυτές, τις εγκαταλελειμμένες και κοιτάξαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αλλά απευθύνονταν τα παράπονα σε αυτούς που είχαν λόγους να απευθυνθούν. Και στο κράτος γενικότερα, που τους άφησε τόσα χρόνια ανοχύρωτους» δήλωσε.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για πραγματική θεομηνία, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, καθώς το ποσοστό βροχόπτωσης στην Πελοπόννησο ξεπέρασε κάθε συνηθισμένο όριο, φτάνοντας τα 130-140 χιλιοστά μέσα σε μια μέρα. «Πετάξαμε χθες με τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Αλέξη Χαρίτση και βουλευτές της περιοχής. Είδαμε την κατάσταση, άσχημη κατάσταση και στη Λακωνία και στη Μεσσηνία. Έχουν πληγεί πολλές αγροτικές περιοχές κι έχει πληγεί κι ένα κομμάτι του αστικού ιστού της Καλαμάτας και κάποιων περιοχών γύρω» περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, στη Μεσσηνία οι πληγείσες περιοχές «είναι οι φτωχογειτονιές της Καλαμάτας. Είναι οι περιοχές αυτές που ήταν εγκαταλειμμένες χρόνια, χωρίς υποδομές, χωρίς υδραυλικά έργα και έργα αποστράγγισης. Μια περιοχή, η οποία έχει αναδείξει πρωθυπουργό -μην ξεχνιόμαστε- και ο οποίος δεν φάνηκε, απ’ όσο ξέρω χθες» ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για «αυτοθυσία» των πυροσβεστών και των αστυνομικών κατά τις επιχειρήσεις στις πλημμυρισμένες εκτάσεις. «Αυτοί οι άνθρωποι σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν με λίγα μέσα. Πράγματι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη σε μερικές περιπτώσεις. Έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα στα θέματα του εξοπλισμού, στα θέματα της οργάνωσης και της δομής του Πυροσβεστικού Σώματος, κάτι αντίστοιχο και στην αστυνομία.

»Προσπαθούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, να συμπληρώσουμε τα κενά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς με τα λίγα χρήματα. Βλέπουμε ότι μπορούν να γίνουν κινήσεις σωστές και θα μπορούσαν να είχαν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί πολλά χρήματα δεν χρειάζονταν. Την εποχή που υπήρχαν αυτά τα χρήματα, δεν έγιναν ούτε τα βασικά, ξέρετε τα παραδείγματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών» είπε ο κ. Τόσκας.