ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

diasosiΈνα περιστατικό που προκαλεί αγανάκτηση συνέβη σήμερα το μεσημέρι στα νότια του νομού Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλαιόχωρας.

Μια 50χρονη Βελγίδα τουρίστρια είχε πάει με γκρουπ στην περιοχή του Κριού για να διασχίσει το μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι. Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 13.55 κάλεσε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια καθώς όπως είπε είχε σπάσει το πόδι της.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για τη διάσωση της γυναίκας. Τέσσερις υπάλληλοι με 2 οχήματα του πυροσβεστική κλιμακίου Καντάνου – Σελίνου έσπευσαν στο σημείο το οποίο βρήκαν μάλιστα γρήγορα λόγω εμπειρίας και καθώς είχαν σαφείς συντεταγμένες.

Εντόπισαν τη γυναίκα και την κουβάλησαν με το φορείο σε όλη την πορεία μέχρι την έξοδο του μονοπατιού όπου εκεί περίμενε ασθενοφόρο. Μόλις έφτασαν στην αρχή του μονοπατιού, η τουρίστρια που υποτίθεται είχε σπάσει το πόδι της, ακούμπησε το έδαφος και άρχισε να περπατά προς έκπληξη των διασωστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται διασώστες για άνευ σοβαρότητας περιστατικά. Μερικές φορές μάλιστα θέτουν οι διασώστες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ σε κίνδυνο τη δική τους ακεραιότητα είτε επειδή κάποιος τουρίστας κουράστηκε, είτε επειδή είπε ψέματα είτε επειδή ξέχασε να ενημερώσει ότι δεν χρειαζόταν τελικά βοήθεια.

Είναι καιρός πλέον η πολιτεία να αρχίσει να χρεώνει για αυτές τις επιχειρήσεις όσους κάθε λίγο και λιγάκι καλούν τους διασώστες. Έτσι ίσως μειωθούν από τη μια πλευρά οι τελείως άσκοπες κλήσεις ανθρώπων και από την άλλη ίσως αρχίσουν να δείχνουν λίγο περισσότερη προσοχή όσοι αποφασίζουν να διασχίσουν διαδρομές άγνωστες προς αυτούς.flashnews.gr