ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

aigina4-660x300«Ο Θρασύβουλος είχε τρέλα με τα σκάφη. Τον βαστούσαν άλλοι και με τη βοήθειά τους έμπαινε στο σκάφος και οδηγούσε. Του το είχα πει “μην το κάνεις αυτό, είναι επικίνδυνο. Έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας”. Εκείνος όμως δεν άκουγε».

Τα λόγια ανήκουν στον Νεκτάριο Λεούση, πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού και δημοτικό σύμβουλο Αίγινας, ο οποίος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» φωτίζει άγνωστες πτυχές της τραγωδίας με τέσσερις νεκρούς στηνΑίγινα. Ο κ. Λεούσης βρισκόταν σε θαλαμηγό την ώρα του δυστυχήματος και έστειλε φουσκωτό να βοηθήσει τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

«Τη μοιραία ημέρα ήπια καφέ το πρωί με τον Θρασύβουλο. Μου είπε ότι θα πήγαινε για μπάνιο. Την παρέα του την είδα. Hταν το ηλικιωμένο ζευγάρι και η 65χρονη, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί. Δεν υπήρχαν άλλοι στο σκάφος του. Η κόρη του έλειπε, τα εγγόνια του είναι μικρά. Eχουν ειπωθεί πολλά ανακριβή πράγματα, όπως ότι δεν του έγινε αλκοτέστ και ότι δεν έγινε λήψη αποτυπωμάτων», προσθέτει.

Για τις στιγμές της τραγωδίας ο κ. Λεούσης εξηγεί ότι «όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ο Θρασύβουλος είχε πρόβλημα δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύει κόσμος. Βρισκόμουν αγκυροβολημένος έξι μίλια μακριά».

 

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr