ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ορεινή Ποδηλασία Άθλος Μπέλες Κάτω Πορόια Σερρών

Χθες (22-10-2016) το απόγευμα, σε δασική περιοχή των Σερρών στο όρος Μπέλες πλησίον του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατανάκια, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν ένας 57χρονος ημεδαπός και αντίστοιχα ένας 42χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που πραγματοποιούσαν ανάβαση προς την κορυφή του όρους εξετράπησαν της πορείας τους και κατέπεσαν σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 57χρονης ημεδαπής συνοδηγού του πρώτου οχήματος και τον τραυματισμό των 2 παραπάνω οδηγών, (57χρονου και 42χρονου). Σημειώνεται ότι στο 2ο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός ένας 44χρονος ημεδαπός ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Οι 2 τραυματίες οδηγοί με σταθμούς ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο των Σερρών. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων.

Τα δύο αυτοκίνητα ανέβαιναν από δασικό δρόμο προς την κορυφή του όρους Μπέλες, για να κάνουν τη χάραξη της διαδρομής για τοπικό ποδηλατικό αγώνα, που θα διεξαγόταν σήμερα και ο οποίος ακυρώθηκε λόγω του περιστατικού. Στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τα «σημαιάκια» της διαδρομής, εξετράπησαν της πορείας τους και έπεσαν σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων.

 

Για την ανάσυρση της νεκρής και του τραυματία έσπευσαν στις 19:40 στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 22:20.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, στα δύο αυτοκίνητα τύπου 4Χ4, που είχαν αναλάβει να κάνουν την απαραίτητη σήμανση της διαδρομής για τον 5ο ποδηλατικό ορεινό αγώνα ποδηλασίας με την επωνυμία «Άθλος Μπέλες- Κάτω Πορόια Σερρών», βρίσκονταν μέσα άνθρωποι των διοργανωτών, εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών αποστολών) Σιντικής.