ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ-ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡAΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το μήνυμα πως ο ανασχηματισμός αποσκοπεί στην επιτάχυνση των ενεργειών για να βγει η χώρα από την κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, μιλώντας για «ώθηση στα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου».

«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο» είπε το Σάββατο ο πρωθυπουργός.

«Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει»» συνέχισε, λέγοντας πως «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

Λέγοντας πως έγιναν «οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές», ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους «τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές».

«’Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» κατέληξε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Κυριακή το Υπουργικό, Δευτέρα οι τελετές παράδοσης – παραλαβής

Αύριο, Κυριακή, στις 12:30 θα συνεδριάσει στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι τελετές παράδοσης – παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία.

Το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.

Πηγή: in.gr

ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr