ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Poulman

Μετά και το ναυάγιο της συνάντησης του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ χτες Τρίτη στην Αθήνα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να παραμένουν εσαεί όμηροι της σύγκρουσης μεταξύ Υπουργείου και εργαζομένων. Το επιβατικό κοινό υφίσταται μια άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη για πέμπτη συνεχή ημέρα σήμερα, η αγορά βουλιάζει,  η πόλη πληρώνει το ότι εν έτει 2016 έχει απομείνει με ένα μόνο μέσο δημόσιας μεταφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνομαι στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, στον Πρόεδρο της δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, και ζητώ την άμεση παρέμβαση τους για την ενοικίαση τουριστικών λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν για την μερική, έστω, αποκατάσταση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Το συμφέρον των πολιτών επιβάλει την κινητοποίηση των τοπικών φορέων ώστε να δοθεί λύση, ακόμη και προσωρινή, σε μια πόλη που έχει εγκλωβιστεί και αναζητά διέξοδο. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo έδειξε το δρόμο.

Λύσεις υπάρχουν και προφανώς όχι σε δικανικούς περί επίταξης εργαζομένων».