ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%9d%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%92%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-3

του Βαγγέλη Στολάκη

Δηλώσεις για τις προσπάθειές του να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα της σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έκανε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο κοινοβούλιο:

«Αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ –άλλωστε αυτό είχε ζητηθεί και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην προηγούμενη διάσκεψη των Προέδρων– εργάζομαι για να εξευρεθεί ευρείας αποδοχής συναινετική λύση που να εγκριθεί στην 5η έστω, διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα το απόγευμα.

Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που μου γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις, μετά και τη δήλωση του αρμοδίου υπουργού, του κ. Παππά, ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ, πιστεύω ότι δε θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα κατά νόμον.

Ως εκ τούτου, για να μην υπάρχει και αιφνιδιασμός των ηγεσιών των κομμάτων, από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου που ο κορμός της θα είναι –βεβαίως, με κάποιες διαφοροποιήσεις– η πρόταση που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη φορά, θα έχει ως επικεφαλής για πρόεδρο τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και για αντιπρόεδρο τον κ. Ροδόλφο Μορώνη.

Ελπίζω, πιστεύω ότι η συνταγματική επιταγή, διότι περί υποχρέωσης πρόκειται να διαμορφώνονται οι μεγάλες πλειοψηφίες των 4/5, αυτήν τη φορά τουλάχιστον θα γίνει δυνατόν να τηρηθεί και το πολιτικό σύστημα μέσω της διάσκεψης να δρομολογήσει την επίλυση σε αυτό το κομβικό ζήτημα».

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της Βουλής και τις φωτογραφίες του Karfitsa.gr από το κοινοβούλιο:

%ce%9d%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%92%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-4

%ce%9d%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%92%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82