ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

sxoleio_taxi_1300

Ερώτηση για την έλλειψη δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Ασκού του δήμου Λαγκαδά, παρόλο που έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνα Μάρκου.

Συγκεκριμένα, παρόλο που έχουν καλυφθεί πλήρως οι ειδικότητες, δεν υπάρχουν δάσκαλοι για την Γ’ και ΣΤ’ τάξη του δημοτικού. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ στην αρχή ήλθαν έξι δάσκαλοι, στη συνέχεια έφυγαν δύο εξ αυτών με αποσπάσεις, χωρίς να αναπληρωθούν οι θέσεις, ενώ δεν υπάρχει και εκπαιδευτικός για το ολοήμερο.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, τα κενά δεν έχουν καλυφθεί με αποτέλεσμα το σχολείο να τελεί σήμερα υπό κατάληψη από τους γονείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Οι θριαμβολογίες του Υπουργείου Παιδείας ότι φέτος για πρώτη χρονιά όλα τα σχολεία ξεκίνησαν κανονικά τη λειτουργία τους χωρίς κανένα κενό εκπαιδευτικών, αποδεικνύονται αίολες» επισημαίνει η βουλευτής.

Ρωτά, λοιπόν, πότε θα καλυφθούν τα κενά στο Δημοτικό Σχολείο Ασκού ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, με ποιόν τρόπο θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί λόγω της απουσίας των εκπαιδευτικών καθώς και πώς θα διασφαλιστεί ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν θα επαναληφθεί και στο μέλλον.