ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

οασθ σταση

 

Φ.Βλαστού

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς η εργαζόμενοι θα συνεχίσουν στην επίσχεση εργασίας.

Μετά την σημερινή προγραμματισμένη «ραντεβού» των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη  «η συνάντηση δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα που περιμέναμε οι εργαζόμενοι ώστε να πάρουν τα δεδουλευμένα τους των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου», είπε στο karfitsa.gr  ο Δημήτρης Τσερμενίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Κατά την συνάντηση ο υπουργός κατέθεσε τις προτάσεις του και σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη είναι : «να γίνουν έγγραφα προς τον ΟΑΣΘ και στα υπουργεία Εργασίας ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό για  να καταβληθούν η μισθοδοσία του Ιουλίου στον ΟΑΣΘ και εφόσον ο ΟΑΣΘ πληρώσει τους εργαζόμενους να ξεκινήσουν διαδικασίες να καταβληθεί και ο επόμενος μήνας».

Να σημειωθεί ότι η πορεία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων θα αποφασιστεί  κατά το διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιήσουν.

Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας, ζητώντας να κηρυχθεί η επίσχεση παράνομη και καταχρηστική. Την ίδια ώρα ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, είχε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον ΟΑΣΘ. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Για το λόγο αυτό συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό, στον οποίο έθεσα συνολικά τα ζητήματα των αστικών μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη και φυσικά του ΟΑΣΘ. Αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ζήτησα να προχωρήσει άμεσα από την πλευρά της η Κυβέρνηση στην αποπληρωμή των όποιων χρεών υπάρχουν προς τον ΟΑΣΘ, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, και πήρα την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Από την άλλη πρέπει να λυθούν, επίσης άμεσα, τα χειρόφρενα των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.

Πρότεινα επίσης στον Υπουργό να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα. Για το λόγο αυτό τον προσκάλεσα να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει η συζήτηση».