ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαββίδης

«…Μίλησα για τα οικονομικά, τα κέρδη, τη διαχείριση, το αγωνιστικό τμήμα, αλλά στο τέλος της ομιλίας μου θέλω να τονίσω έντονα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία άλλη επιχείρηση για μένα…»

Προς το τέλος της ομιλίας του στο χθεσινό ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  ο Ιβάν Σαββίδης έγινε πολύ συγκεκριμένος βάζοντας στόχους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προφανώς αυτό έπρεπε να το περάσουμε και σήμερα, απομένει ένα και ίσως το πιο σημαντικό. Είναι πλέον οι τίτλοι, τα Κύπελλα και τα Πρωταθλήματα, χωρίς τα οποία κανένας σύλλογος δεν μπορεί να ζήσει. Σήμερα, μίλησα για τα οικονομικά, τα κέρδη, τη διαχείριση, το αγωνιστικό τμήμα, αλλά στο τέλος της ομιλίας μου θέλω να τονίσω έντονα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία άλλη επιχείρηση για μένα, δεν τον αντιλαμβάνομαι έτσι».

Και συνέχισε για τους στόχους: «Ο μοναδικός στόχος που έβαλα είναι, κάνοντας αυτάρκη, αυτοϊκανοποιούμενο οικονομικά, με θετικό απολογισμό, ως Σύλλογο τον ΠΑΟΚ, είναι να βοηθήσω το σύλλογο να φτάσει την κορυφή που αξίζει. Και δεν θα κουραστώ να θέτω υψηλούς στόχους, όπως στη ζωή μου. Όταν πάλευα στο δρόμο και πάλευα συχνά, ο βασικός μου στόχος ήταν να μην πέσω στα δυο γόνατα. Το να πέσεις στο ένα γόνατο δεν είναι ήττα, αλλά ο χρόνος που χρειάζεσαι για να ανασυνταχθείς. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορεί τα αθλητικά αποτελέσματα να είναι πάντα βραχυπρόθεσμα. Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, προσπαθούμε με διαφορετικές προσεγγίσεις, χτίζουμε, δημιουργούμε, αυξάνουμε την ποιότητα της ομάδας κάθε μέρα και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση που επιλέξαμε, την κατεύθυνση της δημιουργίας».

Για το πρωτάθλημα ξεκαθάρισε: «Αναμφισβήτητα θέλω να δω τον ΠΑΟΚ όχι αποσπασματικά, αλλά συστηματικά να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Μερικές φορές μου λένε στην Αθήνα ότι και ο ΠΑΟΚ και εγώ αξίζουμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Εγώ τους λέω να το αφήσουν αυτό, να το κρατήσουν για τον εαυτό τους, εμείς δεν θέλουμε τα υπολείμματα όσων δεν έχουν φάει. Εγώ θέλω να γίνει κανόνας ο ΠΑΟΚ να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Και κάπου εκεί άρχισε να απαριθμεί: «Θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ ισχυρή, ενωμένη οικογένεια, ικανή να αναλύσει και να διορθώσει τα λάθη της, ικανή να πετύχει τους στόχους της. Να εμφανίζονται άνθρωποι σαν τον Κούδα, τον Ζαγοράκη, τον Αναστασιάδη και τους υπόλοιπους και θα κάνουμε τα πάντα για να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι θρύλοι του συλλόγου για το καλό της ομάδας μας.

-Θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ που παίζει καθαρό, όμορφο, αποτελεσματικό, υψηλής αισθητικής ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτοσκοπός το αποτέλεσμα. Ερχόμαστε στο γήπεδο για να πάρουμε ένα συναίσθημα, και πρέπει το αθλητικό τμήμα να μας προσφέρει συναίσθημα. Το αποτέλεσμα έχει φυσικά αξία, αλλά όχι μόνο αυτό.

-Θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Θα έρθει αυτή η εποχή. Οι πόρτες των ηγετικών δομών και προσώπων του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα είναι ανοικτές για μας.

-Θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ να παίζει σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Δεν αποκλείω την νέα Τούμπα, την πλήρως ανακαινισμένη. Αναλύω όλα τα συν και πλην. Από τη μια πλευρά ένα νέο γήπεδο αλλού έχει λιγότερα προβλήματα στην κατασκευή, όμως θα μπορέσουμε να πάρουμε την ψυχή και τον παλμό του ΠΑΟΚ από εδώ; Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον βασικό κώδικα στο DNA; Ίσως πρέπει να πάμε σε μια ανακαίνιση της Τούμπας; Κι εδώ υπάρχει ο φόβος της ελληνικής πραγματικότητας. Μπορεί να αποκαλυφθεί ότι σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται το άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες! Και έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη των εργασιών. Έχουμε στρατηγική, εργαλεία, ανθρώπινο δυναμικό.

-Θέλω να βλέπω σε όλο τον κόσμο ευτυχισμένους οπαδούς που υποστηρίζουν την ομάδα, τα παιδιά και τους νέους στα ασπρόμαυρα χρώματα. Γι’ αυτό θα υποστηρίξουμε στρατηγικές μέσω μάρκετινγκ, θα ανοίξουμε ενδιαφέρουσες για εμάς αγορές και θα σχηματίσουμε και εκεί μια πλειάδα ευτυχισμένων οπαδών».

Και έκλεισε λέγοντας… «Γιατί έχει μαζεμένα φτερά το έμβλημα του ΠΑΟΚ; Εγώ λοιπόν ονειρεύομαι ότι κάποτε θα ανοίξει τα φτερά του και θα πετάξει σαν ένας αυτάρκης δυνατός αυστηρός και απαλλαγμένος από όλους μας σύλλογος!» πηγή www.paok24.com