ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στο τέλος αυτής της εβδομάδας, που ζητούν την καταβολή μισθών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε «πριν λίγο καιρό συμφωνήσαμε να δώσει το ελληνικό δημόσιο προκαταβολικά, δύο δόσεις προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των ανθρώπων που έχουν δουλέψει. Τώρα γιατί κάνουν κινητοποιήσεις;»

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι πρόβλημα της Διοίκησης του ΟΑΣΘ. Ας κάνουν κινητοποιήσεις ας κάνουν ότι θέλουν. Ας μαζέψουν τα έξοδα που έχει ο ΟΑΣΘ, να τα εξορθολογίσουν και ας προχωρήσουν μία σύμβαση, που δεν έχει κανένας άλλος ιδιώτης ή επιχείρηση, όχι στην Ελλάδα, στον κόσμο», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

Υποστήριξε ότι “υπάρχει μία πάγια πρακτική στη Θεσσαλονίκη όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα να βγάζουν κάποιους εργαζόμενους στο δρόμο». Συμπλήρωσε «το λέω καθαρά. Μέρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ και πολύ μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων είναι συγγενείς των μετόχων του ΟΑΣΘ. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα ξέρει αυτά 60 χρόνια» σημείωσε ο υπουργός.

Προσπάθειες από ΟΑΣΘ για αποφυγή νέων κινητοποιήσεων

Τη χρηματική μεσολάβηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ, ζήτησε με σχετικό του έγγραφο ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FM» ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι έχει στείλει έγγραφο στον υπουργό, προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία του οργανισμού 3,9 εκατ. ευρώ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δε, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι έγινε γενικός έλεγχος στον οργανισμό για 2010-2015 και αναμένεται το σχετικό πόρισμα από την αρμόδια υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, αφού στις 12/11 κλείνουν και πάλι δύο μήνες απλήρωτοι.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ, (φωτο Σαββας Αυγητίδης)