ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kammenos2

«Θα γράψω βιβλίο» δηλώνει στον Αlpha 989 ο Πάνος Καμμένος, με φόντο τις νέες αποκαλύψεις από τα wikileaks και το βιβλίο Ολάντ που αφορούν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του ΄15 .

«Έχουν ακουστεί διάφορα και θα ακουστούν διάφορα. Το δεδομένο είναι πως υπήρχαν απέναντι από τη χώρα όλοι αυτοί που ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στη λύση Σόιμπλε να γίνει η χώρα αποθήκη ανθρώπων» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χωρίς να διαψεύσει ότι γίνονταν υποκλοπές των συνομιλιών στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες που διέμενε η ελληνική πλευρά.

«Δεν είναι ώρα να τα κουβεντιάσουμε αυτά», ήταν η απάντηση του κου Καμμένου σε σχετική ερώτηση.

«Παραμένω κεντροδεξιός» απάντησε στα σχόλια για τον χαιρετισμό «σύντροφοι» που απηύθυνε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «σε αυτή την πορεία που ξεκινήσαμε με τον Α. Τσίπρα ο καθένας κράτησε την ταυτότητά του και τις κόκκινες γραμμές του και αυτές γίνονται αποδεκτές απ΄όλους. Αυτό είναι η βάση της συμφιλίωσης με την πραγματικότητα.

Όταν ξεκινήσαμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θεωρούσαν ότι θα είναι μια παρένθεση (η κυβέρνηση), ότι θα την τελειώσουν. Καταφέραμε να επιβιώσουμε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στις Βρυξέλλες ως ΑΝΕΛ δεν εγκαταλείψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν στελέχη του και στηρίξαμε την κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση που καταστρέφει το λαό χρόνια».

«Παλέψαμε σε έναν αγώνα που μας θεωρούσαν τελειωμένους. Αισθάνομαι ότι μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχουμε διαφορετικές καταβολές, εκεί που μπορούμε να συμφωνήσουμε, μπορούμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά όσα υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο του ‘15 τα εφαρμόσαμε με μεγάλο πόνο και τη συμμετοχή του λαού που έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του. Καταφέραμε να αποφύγουμε επιταγές που είχε υπογράψει πχ ο Σαμαράς. Τους εξαθλίωσαν όλους. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και έφτασε μέχρι το δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κος Καμμένος απέρριψε τα περί τέταρτου μνημονίου και προέβλεψε λύση και στο ζήτημα του χρέους έως το τέλος του έτους:

«Η διαγραφή του χρέους είναι στην ατζέντα. Οι ΗΠΑ μας στηρίζουν απόλυτα σε αυτό και η άποψη της Ευρώπης (είναι αυτή). Βρίσκουμε την άρνηση του Σόιμπλε.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει αυτά τα ζητήματα».

Χαρακτήρισε «βερμπαλιστικές» τις κινήσεις της Τουρκίας, σημειώνοντας πως κάνουν κακό στην ίδια.

«Παραβιάσεις δεν έχουμε, στα χαρτιά τις κάνουν. Τα πλοία της ΕΕ έχουν την ίδια άποψη για το τί συμβαίνει απέναντι. Βλέπουν πια οι Ευρωπαίοι ποια είναι η σοβαρότητα της κατάστασης της απέναντι χώρας και της Ελλάδας. Στρατηγικά η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από τη γείτονα χώρα», πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κος Καμμένος είπε ότι «δεν μπορεί να επιβραβεύεται μια χώρα που χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «κινούμενη βόμβα» (η Τουρκία). Η Ελλάδα δεν εισπράττει ούτε τα τέλη περιποίησης γι’ αυτούς (τους πρόσφυγες), όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες».