ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%9a%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%9a%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%b7%cf%82

Tη σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ γνωστοποίησε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Συγκεκριμένα πρόεδρος είναι ο καθηγητής δικαίου Γιάννης Δρόσος, αναπληρωτής ο Νικόλας Μπάρτζης και μέλος ο Απόστολος Γέροντας.

Στην επιτροπή έχουν ενταχθεί επίσης: ο Γιώργος Μπίκας ως υπεύθυνος διαιτησίας, αλλά και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας που θα είναι ο επικεφαλής των Εθνικών ομάδων και ο Αλέξης Δέδες, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη εσωτερικού γραμματέα. Ο τελευταίος θα τρέχει τα θέματα της ομοσπονδίας.

Ο παρατηρητής εκ μέρους της Super League θα είναι ο Γιώργος Στράτος.

«Το ΔΣ της FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στη FIFA για να εξομαλύνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προετοιμάσει τις εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα. Η διοικούσα είναι αναγκαία για να ηρεμήσει μια κατάσταση. Είναι από τις προτεραιότητές μας το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάξει κατά τρόπο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την εύρεση και συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας ανατέθηκε στον υποφαινόμενο, στον εκπρόσωπο της FIFA Πρίμο Κορβάρο και στον Άντζελο Ρηγόπουλο», τόνισε ο επιτετραμμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και συνέχισε:

«… η Επιτροπή FIFA/UEFA διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εφόσον απαιτηθεί. Κρίνουμε επί του παρόντος πως τα έξι αυτά άτομα είναι αρκετά. Θα υπάρχει συμμετοχή εξωτερικού συμβούλου, του κ. Ιάκωβου Φιλιππούση ως συμβούλου επικοινωνίας. Δεν είναι μέλος της Επιτροπής. Έχει προσληφθεί από εμάς και παραιτήθηκε από την δουλειά του στο Υφυπουργείο».

Σχετικά με τις εκλογές είπε: «Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε κατάχρηση. Πρόθεσή μας είναι να παραδώσουμε ως διοίκηση κάτι σωστό και κάτι που να δουλεύει κανονιστικά. Σύμφωνα με την FIFA οι εκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αυτή η απόφαση του Διαιτητικού που έθετε τον Νόμο πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ ήταν αυτό που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε. Είναι δύσκολο να βάλουμε τώρα χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές. Κρίθηκε πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον έως το τέλος του Μαΐου. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα πιο νωρίς».
Τελος ο κ. Δρόσος τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την FIFA και την UEFA για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι από το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει διαφάνεια».

Πηγή: in.gr