Άρειος Πάγος: Πράσινο φως για χρήση τηλεφωνικών συνομιλιών σε δίκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Πράσινο φως για χρήση τηλεφωνικών συνομιλιών σε δίκη

Γνωμοδότηση στην οποία αναφέρεται πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες  που έχουν καταγραφεί από νόμιμη άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πειθαρχική  διαδικασία κατά αστυνομικών οργάνων, εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Στην υπ’ αριθμ. 2/2107 γνωμοδότησή του, επισημαίνει ότι από αρκετές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, αλλά και της ποινικής νομοθεσίας γενικότερα για την διακρίβωση ορισμένων κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων είναι επιτρεπτή η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών, κατόπιν διάταξης του Συμβουλίου Εφετών ή Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών μετά από νόμιμη άρση του απορρήτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διοικητική ή πειθαρχική δίκη και διοικητική γενικά διαδικασία και ειδικά, όταν ο σκοπός δεν είναι διαφορετικός από αυτόν για τον οποίο  διατάχθηκε η άρση του απορρήτου.

Τον ανώτατο δικαστικών λειτουργό απασχόληααν τρεις υποθέσεις που αφορούσαν σε αστυνομικών, οι οποίοι εμπλέκονταν σε δικογραφίες με κακουργηματικές πράξεις, ανάμεσά τους ληστεία και σύσταση συμμορίας. Το ερώτημα έθεσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το αν το απομαγνητοφωνημένο υλικό τηλεφωνικών συνομιλιών που συσχετίστηκε με τις δικογραφίες, μετά την νόμιμη άρση του απορρήτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών. news247.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ